Birlikten Kuvvet Doğar!

Blog Birlikten Kuvvet Doğar!

Hangi alanda, hangi meslekte çalışıyor olursanız olun ekibiniz sizin en iyi yol arkadaşınızdır. İlk olarak bir #ekip çalışmasına başlamadan önce  ekibinize güvenmelisiniz. Sizin eksik veya yapamadığınız yerler olduğunda ekip arkadaşlarınızın bu konuda size yardımcı olacağından emin olmak yapacağınız telaşı ve stresi azaltmış olur. 

Anlaşamayan, uyum sağlamayan bir ekip sizi iyi bir yere taşımaz. Sürekli başa dönersiniz. Önünüzdeki işleri çözüme kavuşturmak yerine kendi içinizdeki sorunları halletmekle uğraşıp bir yerden sonra içinizde ki çalışma isteğinin yok olduğunu fark edersiniz. Doğru bir ekip arkadaşı içinizde ki çalışma isteğini almak yerine arttıran biri olmalıdır. Kimse birine tamamen benzeyemez hep aynı fikirleri savunamaz. Zaten her şeyi ile size benzeyen biri olsa ortaya farklı şeyler çıkmazdı. Bu da bir yerden sonra sıkıcı olmaz mıydı? Bu zıtlıklara rağmen beraber çalışıp güzel işler ortaya koymak ekip çalışması demektir zaten.

#Başarılı işlerin arkasında her zaman iyi bir ekip, iyi ekibinin önünde ise her zaman hep güzel işler durur. ‘'Birlikten kuvvet doğar.'' Atasözü ekip çalışmasının anahtar kelimesidir. Ekip çalışmasında birbirinden farklı düşünceler, savunmalar, çözümler vardır. İyi bir ekip çalışanıysanız bu ayrımlar daha pozitif yöne gider, her şey hızlı gelişir, iyi sonuçlar alınır ve yeni #projeler ortaya koyar, güzel yollar kat edersiniz. Birbirine ayak uyduran, iyi anlaşan, hedefleri olan bir ekibin başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Böylece başardığınız her işten sonra  motivasyonunuz artar.

Ve iyi bir ekip çalışmasının önemli özelliklerinden bir tanesi de güçlü bir ekip liderinizin olmasıdır. Ekip çalışmasında herkesin fikir beyan edebilmesi, projeye yön vermesi oldukça önemlidir. Bu fikirleri göz önüne alarak hedefe doğru ne gibi stratejik adımlar atılması gerektiğini saptayacak birisi mutlaka lazımdır. Bunu yapacak biri de güçlü bir ekip lideridir. 

Toplayın ekibinizi, yapılacak çok güzel işler var!