İş Takip Yazılımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Blog İş Takip Yazılımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken...

Teknolojinin nasıl geliştiği gözler önünde. Hal böyle olunca, iş hayatında da rekabet hızla artmaktadır. Gelişimin bu kadar hızlı olduğu bir çağda müşterinizin istekleri de buna bağlı olarak değişmektedir. İşletmenizin ayakta kalabilmesi için, hızlı ve esnek olması önemlidir. Bu yüzden iş takip yazılımları, gelişen teknoloji nedeniyle şirketler için en gerekli ihtiyaçlardan biri haline gelmiştir. Bu aşamada doğru yazılım tercihi yapmak, başarılı olmak için büyük önem taşımaktadır. 

Gelin, iş takip yazılımlarında dikkat etmeniz gereken konuları beraber inceleyelim.

Fonksiyonellik

Günümüzde iş takip yazılımı olarak seçebileceğiniz bir çok alternatifiniz bulunmakta. Fakat bu yazılımların verdiği hizmetler işletmenize ne kadar fayda sağlıyor? İlk olarak buna cevap aramalısınız. Eğer bütün ihtiyaçlarınıza cevap bulabileceğiniz bir yazılım istiyorsanız, birkaç yazılımı birbiriyle entegre etmeniz gerekmektedir. Bu da oldukça zor ve oldukça da masraflı bir yöntemdir. Bunun yerine, satın almak istediğiniz yazılımı iyi analiz etmek size fayda sağlayacaktır. Yazılımın sunduğu fonksiyonları bir yere not edin ve sonrasında işletmenizin ihtiyaçlarını ne kadarını kapsadığını değerlendirin.

Ölçeklenebilirlik

Yapacağınız en büyük hatalardan biri, yazılım seçerken o yazılımın ölçeklenebilir olup olmadığını analiz etmemektir. Diyelim ki işletmeniz için harika bir yazılım buldunuz ve tüm ihtiyaçlarınıza uygun görünüyor. Peki bu yazılım, ileride karşınıza çıkabilecek ihtiyaçlarınız için uygun mu? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işletmelerin ve müşterilerin ihtiyaçları değişecektir. Bu yazılım size birkaç yıl sonra ne kadar adapte olabilecek? İşletmeniz büyüdüğünde yazılım yeni ihtiyaçlarınıza entegre olabilecek, her ihtiyacınızı karşılamaya devam edebilecek mi? Belki de bu soruları hiç düşünmemiştiniz. Eğer seçtiğiniz yazılım buna uygun değilse ölçeklenebilir bir yazılım arayışına hemen başlamanız gereklidir. Çünkü ölçeklenebilir yazılım, uzun vadede işletmenizin karşılaşabileceği bir çok problemin önüne geçecektir.

Esneklik

İyi bir yazılımda aramanız gereken bir diğer özellik ise gereksiz operasyon yükünüzü yok ediyor ve süreçleri hızlandırabiliyor olmasıdır. Birçok yazılım iş süreçlerinize ya da ihtiyaçlarınıza entegre edilemez. Yazılımın entegrasyon seçeneklerine mutlaka göz atmalısınız. Çünkü entegrasyon seçeneği olan bir yazılım tercih ederseniz hem işleriniz kolaylaştıracak, hem de başka firmalara entegrasyon işlemi için ek bir ödeme yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Özelleştirilebilir Olması

İşletmenizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yazılım bulmanız ne yazık ki mümkün değildir. Bu yüzden özelleştirme imkanına sahip bir yazılım bulmak, ekibinizin yaşayacağı sorunları minimuma indirmek için oldukça önemli bir adımdır.

Satış Sonrası Destek

Diyelim ki, istediğiniz özelliklere sahip harika bir yazılım buldunuz. Ancak yazılıma hakim değilsiniz veya ona uyum sağlamamız zaman alıyor olabilir. 

Yazılım tercihinizde gözden geçirmeniz gereken en önemli özelliklerinden biri de satış sonrası verilen desteğin kalitesidir.

Workroute aradığınız tüm kriterlere uygunluğu, teknolojik gelişmelere göre sürekli yenilenebilir olması ve bulut teknolojisiyle işlerinizi daha iyi yönetmenizi sağlar! 

Hemen kaydolun! 14 gün ücretsiz deneyerek siz de bu deneyimin keyfini çıkarın!