Neden Bulut Bilişim?

Blog Neden Bulut Bilişim?

İşlerinizi her yerden yönetmek istemeniz en doğal hakkınız. Sonuçta günün her anı şirkette olamayabilirsiniz. Tam da şu an küresel pandemi sürecinde ofislerimizden uzakta, evlerden işlerimize ulaşmak zorunda olduğumuz süreçte işlerinizden uzak kalmak istemeyebilirsiniz. Ayrıca neden günümüzde internetle her türlü bilgilere ulaşılabiliyorken işlerinizle ilgili bilgilere ulaşamayasınız ki. İş hayatı gün geçtikçe #dijitalleşiyor ve bu yüzden de #esnek ve #ölçeklenebilir bir alt yapının ihtiyacı ortaya çıkıyor. İstenmeyen durumların da meydana gelmemesi adına #bulut #bilişim çözümü ortaya çıkmıştır. Bulut bilişim, depolanma imkanı olan tüm verileri sanal bir sunucuda saklar ve bu sayede sizler internet bağlantısının olduğu her yerden bu verilere kolayca ulaşabilir ve kullanabilirsiniz.

Bulut bilişim genellikle KOBİ ve yeni girişimciler için kaçınılmaz bir seçenek olmuştur. Çünkü onlar için maliyet çok önemlidir. Aslında maliyet çoğu işletme için çok önemlidir. O yüzden durup bir düşünün. Önemli ve işe yaramayan bir ürüne mi yatırım yapmak yoksa sizi tam anlamıyla rahatlatacak, isteklerinizi karşılayacak bir ürüne mi yatırım yapmak ki bu ürün oldukça tasarruf ettirecek bir ürünse? Gereksiz yatırımdan kaçan şirketler bulut bilişimi kullanarak %80 oranında maliyetlerinde tasarruf sağlayabilmişlerdir.

Bulut bilişiminin bu kadar önemli olmasının bir başka sebebi ise işletmelerdeki dağınık düzen yerine her şeyi tek bir yerde depolayan, saklayan ve verilere çok daha hızlı ve kesintisiz ulaşma imkanı sağlayan bir ortam sunmasıdır. Bu özellikleri sayesinde de bulut bilişimler ilk tercihler arasında yer almaktadır.

Kısacası sizde bulut bilişimi kullanarak şirketten uzak olsanız bile işinize her zaman yakın olacaksınız!