Rakiplerinizden Sıyrılın!

Blog Rakiplerinizden Sıyrılın!

Rekabetin önde geldiği bir dünyada, kendinizi diğerlerinden öne çıkarmak da oldukça zorlaşmakta. Zor evet ama imkansız değil.  Bu her konuda böyledir. İyi olmak için her zaman bir yarışın içinde bulmuyor muyuz kendimizi? İyi olan her şeyi kovalayıp peşine düşüp ona sahip olmak istiyoruz. Hedefimize ulaştıkça hep daha fazlasını hep daha fazlasını...

Peki sonunda? İstediğiniz en iyi noktaya gelseniz bile ulaştığınız hedefe zamanla geride kalıyorsunuz çünkü siz hedefinize ulaşsanız da çağın hedefi gün geçtikçe büyüyor.

Şöyle bir araştırma yaptığınızda aslında işletmelerin sadece yüzde 50’si ilk 5 yılı sorunsuz atlatabiliyor. Çünkü başarısız olmasının birçok nedeni var. Bunun en büyük sebeplerinden biri #fark yaratmıyor oluşunuzdur. Kendinize şu soruyu sorun “Müşteriler neden sizi seçsin?”  vereceğiniz cevap sizi ilk tercih mi yapıyor yoksa rakiplerinizle aynı yerde misiniz? Kendinize ve işletmenize karşı dürüst olun.

#Rekabet ortamından #sıyrılmanız işletmeniz için büyük bir öneme sahip. Ve unutmamanız gereken en önemli kural ise her konuda uzman olduğunuzu söylememeniz. Çünkü uzmanlaşmak için beli bir konuya odaklanmak gerekir. Müşterilerinize her konuda uzman olduğunuzu söylemeniz size anlık çözümler sunar. Daha sonrasında çuvallayabilir ve daha büyük kayıplara sebep olabilirsiniz. İşinizde uzmanlaşıp fark edilmek istiyorsanız gerçekten işletmenizi farklılaştırmayı öğrenmeniz gerekir. Yol haritanıza;

Müşterilerine karşı güçlü ve reddedilmesi zor #teklifler sunmayla başlayın. #Müşteri problemlerine yönelik çalışmalar yapın. Vazgeçilmez bir müşteri ağı hizmeti kurun.

Güçlü ilişkiler kurmak için hataları ve problemleri tespit edip çalışmalara başlayın. Ürünleriniz ve hizmetleriniz konusunda dürüst olun. #Yenilikçi olun, yeni icatlara ve teknolojilere kucak açın. Bu adımlar aslında kurumsal olma yolunda güçlü adımlardan bir kaçış. Sizler güçlü yanlarınızı keşfetmek için kendinize gerekli #zamanı yaratmalı ve müşterilerinize yukarıda bahsedilen maddelerin farkına varabilmesini sağlamalısınız. Rakiplerinizden farklı çalışmaya başlayıp fark yaratmak istiyorsanız Workroute ekibi olarak #kurumsal olmanızdaki ilk adım için buradayız!